PU vukovarsko-sremska: Dva kršenja mera samoizolacije i tri krađe

Spread the love

Policijska uprava vukovarsko-sremska je u vremenu od 22 sata 3. maja do 22 sata 4. maja, zaprimila dve dojave o kršenju mere samoizolacije. Izvršenim proverama, policijski službenici su utvrdili dva kršenja mere samoizolacije, o čemu je izvešten državni inspektorat. Do sada je PU vukovarsko-sremska zaprimila 220 dojava i utvrdila kršenje mera samoizolacije u 77 navrata.

Prilikom provođenja nadzora mera iz Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 sata 3. maja do 22 sata 4. maja, na međužupanijskim nadzornim punktovima policijski službenici su utvrdili dva kršenja mera iz spomenute Odluke.

U dosadašnjem izveštajnom periodu, od početka primene ove Odluke, PU vukovarsko-sremska je ukupno zatekla 619 osoba bez odgovarajuće propusnice za napuštanje mesta prebivališta, odnosno područja županije.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-sremske evidentirane su teška krađa i dve krađe. U periodu od 30. aprila do 4. maja u Bosutskoj ulici u Otoku provaljeno je u porodičnu kuću 76-godišnjakinje iz koje nije ništa otuđeno. Višestrukim pokušajima provale kroz nekoliko vrata i potkrovlje, vlasnici je pričinjena materijalna šteta od nekoliko hiljada kuna.

Tokom noći 3./4. maja iz stražnjeg dela ograđenog dvorišta porodične kuće 39-godišnjakinje u Vukovarskoj ulici u Mirkovcima otuđena su tri jagnjeta. Materijalna šteta iznosi nekoliko hiljada kuna.

U istom periodu nepoznati počinitelj je otuđio razni alat iz otključane pomoćne prostorije u dvorištu porodične kuće u Školskoj ulici u Komletincima, te time 58-godišnjem vlasniku pričinio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko hiljada kuna. Protiv počinilaca slede kaznene prijave nadležnom državnom tužilaštvu, navodi se u današnjem saopštenju iz Policijske uprave vukovarsko-sremske.