15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U VSŽ od juče nema novozaraženih koronavirusom

2 min read

U Vukovarsko-sremskoj županiji u poslednja 24 časa nema pozitivnih osoba na COVID-19 pa je ukupan broj obolelih osoba i dalje 40. Trenutno u županiji nema hospitalizovanih osoba zbog koronavirusa, izvestili su iz županijskog Štaba civilne zaštite u današnjem redovnom saopštenju za javnost.

U protekla 24 časa izlečene su 4 osobe, što čini broj od ukupno 15 izlečenih na području županije. Dve izlečene osobe su iz Nuštra, jedna osoba je iz Županje i jedna iz Posavskih Podgajaca. U protekla 24 časa testirane su 32 osobe ili ukupno dosad 1037 osoba.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 348 osoba. Tokom jučerašnjeg dana zaprimljene su 4 prijave o kršenju samoizolacije, a proverom je utvrđeno da su prijave u sva četiri slučaja bile osnovane.

COVID-19 ambulante, osnovane pri domovima zdravlja, zaprimile su 41 poziv sa sumnjom na bolest COVID-19.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-sremskoj županiji je pozitivno 10 zdravstvenih radnika, a od toga 2 lekara, 4 medicinske sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 3, od toga 1 lekar i 2 medicinske
sestre/tehničara.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link