VSŽ: Nakon 14 dana bez novih slučajeva zaraze još jedna novoobolela osoba, ukupno 40

Spread the love

Nakon 14 dana, u kojima nije zabeležen ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, na području Vukovarsko -sremske županije u poslednja 24 časa još jedna osoba je pozitivna na COVID-19. Na području županije sada je ukupno 40 osoba kod kojih je potvrđena zaraza koronavirusom, izvestio je danas Štab civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

Novoobolela osoba je iz Nuštra, a kontakt je već ranije obolele osobe i bila je u izolaciji.

Trenutno u županiji nema hospitalizovanih osoba zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 časa nema novih izlečenih osoba pa ukupan broj izlečenih i dalje iznosi 11.

U protekla 24 časa testirane su 33 osobe, što je ukupno 1005 testiranih dosad na području županije. U samoizolaciji se nalazi 340 osoba, a tokom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije.

Objekti za karantin osoba i objekti za karantin vozača u Vukovarsko-sremskoj županiji su demobilisani.

COVID-19 ambulante, osnovane pri domovima zdravlja, zaprimile su 20 poziva sa sumnjom na zarazu. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-sremskoj županiji je pozitivno 10 zdravstvenih radnika, a od toga 2 lekara, 3 medicinske sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema, izvestili su danas iz županijskog Štaba civilne zaštite.