U Vukovarsko-sremskoj županiji već 14 dana nema novozaraženih

Spread the love

U Vukovarsko-sremskoj županiji u poslednja 24 časa nema novih slučajeva zaraze, pa ukupan broj osoba kod kojih je potvrđena infekcija virusom COVID-19 i dalje iznosi 39.

Trenutno u županiji nema hospitalizovanih osoba.

U protekla 24 sata izlečena je još jedna osoba iz Vinkovaca ili ukupno dosad 11 osoba.

Na COVID-19 ukupno su testirane 972 osobe ili njih 47 u protekla 24 časa.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 270 osoba. Tokom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije.

U objektima za karantin i objektima za karantin vozača ne nalazi se niti jedna osoba.

COVID-19 ambulante, osnovane pri domovima zdravlja, zaprimile su 9 poziva sa sumnjom na zaraženost koronavirusom.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-sremskoj županiji pozitivno je 10 zdravstvenih radnika, a od toga 2 lekara, 4 medicinske sestre/tehničara i 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik. 

Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema, navodi se u današnjem redovnom saopštenju županijskog Štaba civilne zaštite, koji je u Vukovaru održao i konferenciju za medije.

Prema rečima dr. Kate Krešić, direktorice Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-sremske županije, stabilna epidemiološka situacija predstavlja i svojevrstan rizik jer kod građana može doći do opuštanja. S prvom fazom ublažavanja restriktivnih mera i otvaranjem trgovina građane je pozvala da uz dosadašnje mere zaštite, poput održavanja razmaka i lične higijene, na mestima gde se okuplja veći broj ljudi nose maske.

Načelnik Policijske uprave vukovarsko-sremske Fabijan Kapular podsetio je da je i dalje na snazi zabrana javnih okupljanja. Na građane je apelovao da na Međunarodni praznik rada 1. maja ostanu kod svojih kuća i da ovaj praznik proslave u krugu porodice.