22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Dobra epidemiološka situacija u VSŽ, nema novoobolelih

2 min read

U Vukovarsko-sremskoj županiji u poslednja 24 časa nema pozitivnih osoba na COVID-19 te je i dalje ukupno 39 obolelih osoba. Trenutno u županiji nema hospitalizovanih osoba zbog bolesti COVID-19.

U protekla 24 sata  imamo 2  izlečene osobe, pa je tako ukupan broj 10 izlečenih osoba na području županije.U protekla 24 časa testirane su 34 osobe, što je 925 ukupno testiranih.

U samoizolaciji na području Vukovarsko-sremske županije nalazi se 269 osoba. Tokom jučerašnjeg dana zaprimljena je 1 prijava o kršenju samoizolacije, a proverom je utvrđeno da je prijava osnovana. U objektima za karantin te objektima za karantin vozača ne nalazi se niti jedna osoba.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja zaprimile su 5 poziva sa sumnjom na zaraženost koronavirusom.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 11 zdravstvenih radnika, a od toga 2 lekara, 5 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.

Danas je krenula prva faza popuštanja restriktivnih mera, uvedenih pre više od mesec dana s ciljem sprečavanja zaraze, podsećaju iz Štaba civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije, a na građane apeluju da se ponašaju prema preporukama o socijalnoj distanci i održavanju higijene.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.