VSŽ: Osam osoba izlečeno od virusa COVID-19, novozaraženih nema

Spread the love

U Vukovarsko-sremskoj županiji u poslednja 24 časa nema pozitivnih osoba na COVID-19, te i dalje imamo ukupno 39 obolelih osoba, saopštio je jutros Štab civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

Trenutno u županiji nema hospitalizovanih osoba zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 časa 3 osobe su izlečene, što znači da je ukupno 8 izlečenih osoba na području županije. Tri nove izlečene osobe su iz Nuštra.

U protekla 24 časa testirano je 60 osoba, što je ukupno 835 testiranih do sada na području županije. U samoizolaciji se nalaze 274 osobe, a tokom jučerašnjeg dana zaprimljena je 1 prijava o kršenju samoizolacije koja je proverom utvrđena kao osnovana. U objektima za karantin nalazi se 1 osoba, a u objektima za karantin vozača kamiona nalaze se 3 osobe.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 19 poziva sa sumnjom na zarazu. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-sremskoj županiji je pozitivno 12 zdravstvenih radnika, a od toga 3 lekara, 5 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik. Jedan zdravstveni radnik je u samoizolaciji.