VSŽ: Dve novobolele osobe, obe medicinske sestre u KBC-u Osijek

Spread the love

Nakon sedam dana bez obolelih, u Vukovarsko-sremskoj županiji su u protekla 24 časa evidentirane 2 nove osobe pozitivne na COVID – 19. Sada je ukupno 39 obolelih osoba.

Novoobolele osobe su dve medicinske sestre zaposlene u KBC-u Osijek. Jedna od njih živi u Antinu, a druga u Osijeku, s tim da ima prijavljeno prebivalište u Vrbanji te se tako statistički vodi kod nas. navodi se u saopštenju Štaba civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

U protekla 24 sata testirane su 44 osobe, što čini ukupno737 testiranih osoba do sada na području naše županije. U samoizolaciji se nalaze 274 osobe, a tokom jučerašnjeg dana zaprimljena je 1 prijava o kršenju samoizolacije koja je proverom i potvrđena.

U objektima za karantin osoba se nalaze 3 osobe, a u objektima za karantin vozača kamiona ne nalazi se niti jedna osoba. COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 5 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

Opšta županijska bolnica Vinkovci ima 2 hospitalizovane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti. Ukupno je zaraženo 13 zdravstvenih radnika, a od toga 4 lekara, 5 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik.