Osmi dan bez novozaraženih na području Vukovarsko-sremske županije

Spread the love

U Vukovarsko-sremskoj županiji nema pozitivnih osoba na COVID-19, te tako ukupan broj obolelih osoba i dalje iznosi ukupno 37, saopštio je jutros Štab civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

U protekla 24 časa testirane su 33 osobe, što čini ukupno testiranih do sada na području županije 693. U samoizolaciji na području županije nalazi se 305 osoba, a tokom jučerašnjeg dana zaprimljene su 4 prijave o kršenju samoizolacije, te se proverom utvrdilo kako se u sva 4 slučaja radilo o kršenju samoizolacije.

U objektima za karantin osoba se nalaze 4 osobe, a u objektima za karantin vozača kamiona se nalazi 1 osoba. COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 18 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19. Opštaa županijska bolnica Vinkovci ima 2 hospitalizovane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-sremskoj županiji je pozitivno 11 zdravstvenih radnika, a od toga 4 lekara, 3 medicinske sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik. Ukupan broj zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 2, od čega su oboje medicinske sestre/tehničari. Trenutno u Vukovarsko-sremskoj županiji nema izliječenih osoba od COVID-19, navodi se u saopštenju.