Štab civilne zaštite VSŽ: Evidentirana jedna novoobolela osoba koja ima prebivalište u Vinkovcima, ali duže vreme živi u Zagrebu

Spread the love

U protekla 24 časa na području Vukovarsko-sremske županije evidentirana je jedna osoba zaražena virusom COVID-19 što je do sada ukupno 37 obolelih osoba. Podsećamo, proteklih pet dana, na području naše županije nije evidentirana ni jedna osoba zaražena novim koronavirusom.

– Novoobolela osoba ima mesto prebivališta u Vinkovcima, a živi u Zagrebu već duže vreme, te je u zdravstvenim ustanovama navedenog grada i bila testirana, stoga se statistički samo vodi kod nas i pribrojava se ukupnom broju obolelih u našoj županiji – naglašava se u redovnom saopštenju županijskog Štaba civilne zaštite.

Na području naše županije u protekla 24 časa testirane su 3 osobe, a njihovi nalazi su negativni. Do sada je na području naše županije testirano ukupno 638 osoba. U samoizolaciji na području županije nalazi se 358 osoba, a tokom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije. U objektima za karantin osoba se nalaze 4 osobe, a u objektima za karantin vozača kamiona nema nijednog vozača.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 19 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19. Opšta županijska bolnica Vinkovci ima 4 hospitalizovane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-sremskoj županiji je pozitivno 11 zdravstvenih radnika, a od toga 4 lekara, 3 medicinske sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik. Trenutno u Vukovarsko-sremskoj županiji nema izlečenih osoba od COVID-19.