U VSŽ četvrti dan bez novoobolelih

Spread the love

U Vukovarsko-sremskoj županiji već četvrti dan nema novoobolelih osoba, pozitivnih na COVID-19 te je i dalje ukupno 36 obolelih osoba, navodi se u redovnom saopštenju županijskog Štaba civilne zaštite. U protekla 24 časa testirane su 32 osobe ili ukupno dosad 612 osoba.

U samoizolaciji se nalazi 407 osoba. Tokom jučerašnjeg dana zaprimljene su četiri dojave o kršenju samoizolacije, a proverom je utvrđeno da su u tri slučaja osnovane. U objektima za karantin nalaze se četiri osobe. COVID-19 ambulante, osnovane pri domovima zdravlja, zaprimile su 21 poziv sa sumnjom na zaraženost koronavirusom.

Opšta županijska bolnica Vinkovci ima četiri hospitalizovane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji, zbog blažih simptoma bolesti.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-sremskoj županiji je pozitivno 11 zdravstvenih radnika, odnosno četiri lekara, tri medicinske sestre/tehičara, tri druga zdravstvena i jedan nezdravstveni radnik.

U samoizolaciji su dva zdravstvena radnika tj. dve medicinske sestre/tehničara.

Trenutno u Vukovarsko-sremskoj županiji nema izlečenih osoba od COVID-a 19, navode iz županijskog Štaba civilne zaštite.