U VSŽ već drugi dan bez zaraženih koronavirusom

Spread the love

U Vukovarsko-sremskoj županiji već drugi dan nema pozitivnih osoba na COVID-19, tako da je ukupan broj obolelih i dalje 36, izvestili su iz županijskog Štaba civilne zaštite.

U protekla 24 sata testirano je 17 osoba ili ukupno dosad 552 osobe.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 385 osoba, tokom jučerašnjeg dana zaprimljena je 1 prijava o kršenju samoizolacije, a proverom je utvrđeno da se ne radi o kršenju samoizolacije.

U objektima za karantin se nalaze 4 osobe. COVID-19 ambulante, osnovane pri domovima zdravlja, zaprimile su 8 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19. Opšta županijska bolnica Vinkovci ima 4 hospitalizovane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-sremskoj županiji pozitivno je 11 zdravstvenih radnika, a od toga 4 lekara, 3 medicinske sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik.

Ukupan broj zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 2, od čega su obe medicinske sestre/tehničari, navodi se u današnjem redovnom saopštenju Štaba civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.