U OBŽ jedna novoobolela osoba, ukupno 108

Spread the love

Kako javlja Hina, u protekla 24 časa u Osječko-baranjskoj županiji koronavirusom je zaražena jedna osoba s područja opštine Čepin, a ukupno je dosad u županiji 108 obolelih, izvestio je Štab civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Načelnik Štaba dožupan Goran Ivanović rekao je na konferenciji za novinare kako je u osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirana 131 osoba, izlečena su dva nova pacijenta, što je ukupno 15 osoba. Trenutno je  hospitalizovano 26 osoba, 25 u osječkom KBC-u, od toga tri osobe na respiratoru, a jedna osoba je zbirnuta u našičkoj Opštoj bolnici.

Izvestio je kako se u samoizolaciji nalazi  218 osoba, što je 18 više nego juče, ali se to povećanje isključivo odnosi na one koji su došli iz inostranstva, pa po dolasku u Hrvatsku moraju u dvonedeljnu samoizolaciju.

Ističe kako je policija juče obavila 44 provere samoizolacije i zabeležila samo jedno kršenje ove mere, a  propusnice su proveravane kod 6041-ne osobe, od kojih je pet zatečeno bez propusnice.


Upozorio je kako Štab ima sve više dojava o većim okupljanjima građana, koja nisu u skladu s preporukama nadležnih tela Civilne zaštite.

– Još ništa nije gotovo i nije vreme za opuštanje. Držimo se uputstava kako bi se što pre vratili normalnom životu – poručio je Ivanović.

Najavio je kako će županijski Štab danas ribolovnim udruženjima proslediti odluku da će pojedinačni ribolov biti dozvoljen, uz poštivanje propisanih mera. Ističe kako će i lovci takođe moći ići u pojedinačni lov, ali isključivo u cilju spriječavanja štete koju poljoprivrednicima nanosi divljač, što se poslednih desetak dana pokazalo kao veliki problem.

Izvor: Hina