07/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Ponovo dozvoljen rekreativni ribolov, ali uz poštivanje svih mera

3 min read

U  skladu s merama propisanim s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa Zajednica sportsko-ribolovnih udruženja Vukovar donela je odluku o zatvaranju svih ribolovnih voda koja je na snazi od 30. marta. S obzirom da su mere prevencije dale rezultata, predsednik Zajednice sportsko-ribolovnih udruženja Vukovar Saša Piljaš u izjavi za naš radio potvrdio je da su od danas ponovo otvorene ribolovne vode kojima upravlja Zajednica.

– Poslednjih dana u kontaktima s gradskim, županijskim i Nacionalnim Štabom civilne zaštite radili smo na otvaranju ribolovnih voda. Danas smo od Štaba civilne zaštite RH dobili rešenje kojim se rekreativni ribolov dopušta, ali uz poštivanje svih mera koje su na snazi s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa – rekao je Piljaš.

Izuzetak su ribolovne vode Grabovo i Stara Vuka koje će i dalje ostati zatvorene za ribolov.

– Mi smo kao ovlaštenik koji upravlja ribolovnim područjem D-3 (od Iloka do Borova) tražili da i dalje ostanu zatvorene vode Grabovo i Stara Vuka iz razloga što su još uvek na snazi mere ograničenja kretanja te veliki broj naših ribolovaca nema mogućnost dolaska na te ribolovne vode. Dok god su te mere na snazi tamo će važiti zabrana ribolova – ističe predsednik Zajednice sportsko-ribolovnih udruženja Vukovar.

Svi ribolovci dužni su da se i dalje pridržavaju svih mera koje su na snazi s ciljem prevencije širenja koronavirusa, apeluju iz Zajednice.

– Svim ribolovcima napominjemo i molimo ih da se i dalje pridržavaju svih uputstava i preporuka vezanih za sprečavanje širenja koronavirusa. Na jednom ribolovnom mestu može biti samo jedan ribolovac, a na 5-6 metara drugi. Zabranjena su okupljanja i grupisanja ljudi na jednom mestu, roštiljanje i slično. Na taj način se krše odredbe i dovodi se u pitanje i sama odluka o dopuštanju robolova – zaključio je Piljaš.

S.Velebit

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.