Štab civilne zaštite VSŽ: Nema novoobolelih od koronavirusa, svih 26 testiranih uzoraka negativno

Spread the love

U odnosu na podatke objavljene juče na području Vukovarsko-sremske županije nema novoobolelih od COVID-a 19, izvestili su iz županijskog Štaba civilne zaštite.

Od ukupno 26 juče testiranih uzoraka s područja Vukovarsko-sremske županije, niti jedan nije pozitivan na virus. Ukupan broj obolelih na području naše županije i dalje je 36.

Do danas je ukupno testirano 535 osoba, a u samoizolaciji se nalazi 412 osoba. Tokom jučerašnjeg dana zaprimljena je jedna prijava o kršenju samoizolacije, a proverom je utvrđeno da je osnovana.

U objektima za karantin nalaze se četiri osobe.

Izdvojene ambulante, osnovane pri domovima zdravlja, zaprimile su 12 poziva građana sa sumnjom na COVID-19.

U Opštoj županijskoj bolnici Vinkovci hospitalizovane su tri osobe pozitivne na koronavirus, jedna manje u odnosu na juče, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-sremskoj županiji pozitivno je 11 zdravstvenih radnika, od toga 4 lekara, 3 medicinske sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik.

U samoizolaciji su dve medicinske sestre/tehničara, navode u današnjem saopštenju iz Štaba civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.