Još jedan slučaj kršenja samoizolacije, sedam građana bez propusnice

Spread the love

Policijska uprava vukovarsko-sremska u vremenu od 22 časa 13. aprila do 22 časa 14. aprila zaprimila je jednu dojavu o kršenju mera samoizolacije. Izvršenim proverama policijski službenici su utvrdili da je dojava osnovana tj. da je bilo kršenja mere, o čemu je obavešten Državni inspektorat. Dosad je PU vukovarsko-sremska zaprimila 193 dojave i utvrdila kršenje mera samoizolacije u 53 navrata.

Prilikom provođenja nadzora mera iz Odluke o zabrani napuštanja mesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 časa 13. aprila do 22 časa 14. aprila na nadzornim punktovima na području Policijske uprave vukovarsko-sremske, policijski službenici su utvrdili kršenje tih mera u 7 navrata. Osobe zatečene bez overene i potpisane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta, odnosno stalnog boravišta, policijski službenici su upozorili i uputili u obavezu njenog ishođenja te odvraćali nazad na mesto prebivališta.

U dosadašnjem izvještajnom periodu, od početka primene ove Odluke, PU vukovarsko-sremska je zatekla 541 osobu bez odgovarajuće propusnice za napuštanje mesta prebivališta, navode u današnjem saopštenju iz PU vukovarsko-sremske.