06/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

ZVO: Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu priznanja za 2020.

3 min read

Odbor za priznanja ZVO danas je objavio javni poziv za podnošenje predloga za dodelu priznanja za 2020. godinu.

Pozivaju građane (grupa od najmanje tri osobe), pravne osobe i članove Skupštine ZVO da podnesu svoje predloge za priznanja – Plaketu i Povelju.

Plaketa je javno priznanje koje se dodeljuje za izuzetna ostvarenja postignuta na području ZVO, u korist promocije i sveukupnog jačanja srpske etničke zajednice. Dodeljuje se za izuzetna dostignuća u oblasti nauke, obrazovanja, kulture i sporta, društvenog razvoja i ekonomskog napretka.

Plaketa se može dodeliti za životno delo ili za izuzetan uspeh u određenoj delatnosti u periodu od osnivanja ZVO do danas.

Povelja je javno priznanje Zajedničkog veća opština za doprinos u očuvanju i razvoju nacionalnog, kulturnog i duhovnog identiteta srpske etničke zajednice na prostoru delovanja ZVO.

Dodeljuje se za poseban doprinos i razvoj u oblasti ekonomije-privrede, obrazovanja, kulture i sporta i za sveukupan društveni razvoj srpske etničke zajednice.

I Plaketa i Povelja mogu se dodeliti pojedincu i pravnim osobama koje žive i rade na prostoru delovanja Zajedničkog veća opština, Republike Hrvatske, Republike Srbije i srpske dijaspore.

Predlozi za priznanja ZVO treba da sadrže: biografiju kandidata sa detaljnim obrazloženjem zasluga i razloga zbog kojih se predlaže za priznanje, podatke o statusu pravne osobe, oblasti delovanja i obrazloženje postignutih rezultata zbog kojih se predlaže za priznanje, vrstu priznanja za koje se predlaže pojedinac ili pravna osoba i dokumentaciju koja potvrđuje opravdanost predloga: objavljene radove, analize, kritike i javne ocene struke, takmičarske rezultate i drugo.

Priznanja se dodeljuju na svečanosti povodom Dana zajedničkog veća opština 23. maja.

Predlozi se mogu podneti do 6. maja ove godine, na imejl sekretar@zvo.hr ili poštanskim putem na adresu Zajedničkog veća opština, ul. Eugena Kvaternika 1, 32000 Vukovar sa naznakom “Za dodelu priznanja”.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.