U VSŽ 36 osoba pozitivno na koronavirus, jedna više u odnosu na juče

Spread the love

Na području Vukovarsko-sremske županije potvrđen je još jedan slučaj zaraze koronavirusom. Reč je o osobi iz Vinkovaca, tako da je obolelih ukupno 36, rečeno je na konferenciji za medije županijskog Štaba civilne zaštite. 

U protekla 24 časa testirano je 12 osoba ili ukupno dosad 521 osoba.

U samoizolaciji se nalaze 423 osobe. Tokom jučerašnjeg dana zaprimljene su dve dojave o mogućem kršenju mera samoizolacije, a proverom je utvrđeno da je u jednom slučaju kršenje mere osnovano.

U objektima za karantin nalaze se tri osobe, a u objektima za karantin vozača jedna osoba.

COVID-19 ambulante, osnovane pri Domovima zdravlja, zaprimile su šest poziva građana sa sumnjom na infekciju novim koronavirusom.

U Opštoj županijskoj bolnici Vinkovci hospitalizovane su četiri osobe, čije je zdravstveno stanje stabilno, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti. Od 25. marta i prvog evidentiranog slučaja zaraze koronavirusom na području naše županije u vinkovačkoj bolnici bilo je hospitalizovano ukupno 10 osoba, od kojih je njih šest oporavljeno i otpušteno s bolničkog lečenja.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-sremskoj županiji pozitivno je11 zdravstvenih radnika tj. četiri lekara, tri medicinske sestre i tehničara, tri ostala zdravstvena i jedan nezdravstveni radnik. U samoizolaciji su dve medicinske sestre/tehničara.

Policijska uprava vukovarsko-sremska je tokom proteklog vikenda imala 12 dojava o mogućem kršenju mera samoizolacije, a kršenje mera utvrđeno je u šest slučajeva. Ukupno 37 osoba zatečeno je bez valjane propusnice.