29/03/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Policija uhvatila 39-godišnjaka iz Borova u pokušaju krađe iz Poljoprivredne apoteke u Boboti

2 min read

Policija je juče u Boboti u krađi uhvatila provalnika u poljoprivrednu apoteku u Boboti, saopšteno je iz Policijske uprave vukovarsko-sremske. Nakon zaprimljene dojave o provali u poljoprivrednu apoteku u Boboti, policijski službenici su 9.aprila vrlo brzo došli na mesto događaja te su u unutrašnjosti apoteke zatekli 39-godišnjaka iz Borova. Zatečeni provalnik se odupirao predaji policijskim službenicima te je pokušao pobeći s mjesta događaja kroz ulazna vrata apoteke, na kojima je prethodno razbio staklo, trčeći prema ulici, navodi se u saopštenju.

“Policijski službenici su provalnika sustigli, svladali njegov otpor, uhapsili ga te priveli u policijsku stanicu na utvrđivanje svih okolnosti. Provedenim uviđajem i kriminalističkim istraživanjem doznali su da je 39-godišnjak pokušao provaliti u poljoprivrednu apoteku zbog čega je uz krivičnu prijavu, u kojoj se osnovano sumnjiči za tešku krađu u pokušaju te oštećenje tuđe stvari, danas predan policijskom pritvorskom nadzorniku”, objašnjavaju iz policije.

Policijska uprava vukovarsko-sremska je u vremenu od 22 časa 8. aprila do sinoć u 22 časa zaprimila i dve dojave o kršenju mera samizolacije, a provedenim proverama utvrđeno je jedno kršenje mera. Do sada su zaprimili 180 dojava o kršenjima mera samoizloacije, od kojih su potvrdili kršenja u 46 navrata.

Prilikom provođenja kontrole mera iz Odluke o zabrani napuštanja mesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, policija je na kontrolnim punktovima na području Policijske uprave vukovarsko-sremske, utvrdila 6 kršenja mera. Od početka provođenja ovih mera 497 osoba je pokušalo napustiti prebivalište bez propusnice.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.