Do sada 30 zaraženih koronavirusom u VSŽ, a četvero izlečenih

Spread the love

Prema poslednjim informacijama Štaba civilne zaštite u Vukovarsko – sremskoj županiji evidentiran je još jedan slučaj zaraze Covidom – 19. Radi se o osobi iz Vinkovaca. S ovim najnovijim obolelim u Vukovarsko – sremskoj županiji ukupno je obolelo 30 osoba.  Izlečene su četiri osobe.

Iz Štaba su izvestili da je u protekla 24 časa testirano 34 osoba tako da je ukupno na području županije testirano 367 osoba. U samoizolaciji na području županije nalazi se 551 osoba, a tokom jučerašnjeg dana bilo je dve prijave o kršenju samoizolacije koje su utvrđene kao neosnovane.

U objektima za karantin nalaze se 2 osobe, a vozača kamiona trenutno nema. Ambulante za COVID-19 imale su 7 poziva osoba bez sumnje na virus. Osobama koje su zvale dati su odgovarajući saveti.

„Opšta županijska bolnica Vinkovci ima 5 hospitalizovanih osoba pozitivnih na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji jer imaju blaže simptome bolesti.  I dalje imamo 3 lekara pozitivna na COVID – 19, 3 zdravstvena i 1 nezdravstvenog radnika . Ukupno je 18 lekara, 37 medicinskih sestara i 3 nezdravstvena radnika u samoizolaciji“, navodi se u saopštenju.