Vukovarska pijaca spremna za ponovno otvaranje

Spread the love

Na preko 3000 kvadratnih metara kojima se proteže Gradska pijaca Vukovar, uspostavljena je posebna regulacija rada uz dodatne mere zaštite i fizičkog distanciranja te su osigurana dezinfekcijska sredstva za sve radnike i posetioce kako bi spremni dočekali odluku Nacionalnog štaba civilne zaštite Republike Hrvatske o ponovnom uspostavljanju rada pijaca.

„Osluškujući glas naših poljoprivrednika i sugrađana, promišljali smo i pronašli način za nastavak rada pijace kako bi domaći proizvodi mogli biti plasirani na lokalno tržište”, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava ističući da postoji velika potreba građana u nedelji pred Uskrs.

“Naravno, uvažavamo i naše poljoprivredne proizvođače kojima je pijaca prilika za prodaju plodova svog rada te se nadamo kako će se pijace uskoro otvoriti,“ dodao je Penava ističući kako su svi dužni da se pridržavaju mera propisanih od Nacionalnog štaba civilne zaštite budući da su zdravlje i život na prvom mestu.

“Prilikom kupovine razmišljajte o sebi i drugima, držite razmak i izbegavajte fizički kontakt”, poručio je vukovarski gradonačelnik.