Borovo: Podeljeno 200 paketa s prehrambenim artiklima, a biće ih još

Spread the love

U Borovu je danas podeljeno 200-njak humanitarnih paketa s osnovnim prehrambenim namirnicama i sredstvima za higijenu.

– Podelili smo pakete većinom osobama starije životne dobi koje žive same. Ovo je prva tranša, pripremićemo još paketa i podeliti ih našim meštanima kojima je pomoć potrebna dok traje ova kriza. Neki meštani su se pitali zašto oni nisu dobili pakete, zato želim naglasiti da niko nije privilegovan već smo se vodili logikom da je takva pomoć sada najpotrebnija starijim osobama koje su same i ne mogu izaći iz kuće da kupe namirnice – pojasnio je zamenik načelnika opštine Borovo Duško Drobić. Paketi su finansirani iz opštinskog budžeta za šta je izdvojeno oko 16 hiljada kuna.

– Ovo su paketi za koje smo izdvojili vlastita sredstva. Dakle, nije reč o donaciji Crvenog krsta, koji je takođe obećao humanitarne pakete i mi ih očekujemo – kaže Drobić ističući da Opština Borovo ovim gestom želi pokazati da misli na svoje meštane koji su ugroženi u ovim kriznim vremenima. Ponovio je da će paketa biti još.

– Sredstva za to postoje i mi ćemo svom snagom nastojati da pomognemo našim građanima da svi zajedno lakše prebrodimo ovu krizu – poručio je Drobić.