Tokom vikenda na području VSŽ četiri provale i krađe

Spread the love

U Ulici Blage Zadre u Vukovaru oko 4. aprila provaljeno je u ugostiteljski objekat iz čije je unutrašnjosti otuđena oprema, odnosno građevinska kolica, frižider, pećnica, mlin za kafu i nekoliko neugrađenih nadzornih kamera. Materijalna šteta je nekoliko desetina hiljada kuna. Policija je podnela krivičnu prijavu te intenzivno traga za počiniocem.

Provaljeno je i u porodičnu kuću u Markušici, vlasništvo 59. godišnjakinje iz Markušice, odakle nije ništa otuđeno.

U Gradištu, Ulica Kralja Tomislava, provaljeno je u trgovinu jedne vinkovačke firme odakle je otuđena veća količina cigareta, više raznih prehrambenih, kozmetičkih te alkoholnih proizvoda kao i trezor u kome su bila novčana sredstva. Ukupna materijalna šteta je nekoliko desetina hiljada kuna.

Kriminalistički inspektori županjske policije brzo su prikupili ključne informacije i odmah reagovali pronalaskom, hapšenjem i provođenjem kriminalističkog istraživanja nad 19-godišnjakom i 16-godišnjakom iz Vinkovaca , za koje su utvrdili osnove sumnje da su počinili ovo krivično delo te su podneli krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu.

U Privlaci je iz pomoćnih prostorija vikendice, koja je u vlasništvu 75-godišnjaka iz Županje, otuđeno 20 košnica s pčelama. Materijalna šteta je više hiljada kuna, saopštila je Policijska uprava vukovarsko-sremska.