Novozaražena osoba iz Vukovara nije imala nikakvih simptoma

Spread the love

Direktorica Opšte županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana dr Vesna Bosanac izjavila je za Hrvatski Vukovar da novozaražena osoba iz Vukovara nije pokazivala simptome zaraze virusom COVID-19, a testirana je u Vinkovcima jer je dolazila u doticaj sa zaraženim osobama.


– Naravno da smo mi odmah reagovali tako da će danas svima koji su u užoj i široj okolini sa tom osobom biti uzeti podaci i brisevi. Radi se o tome da niko nije bolestan i nema nekih simptoma i ta osoba koja je pozitivna pozvana je na testiranje u Vinkovce jer je bila u kontaktu s ljudima koji su pozitivni – rekla je dr Bosanac dodajući kako u vukovarskoj bolnici trenutno nema hospitalizovanih pacijenata s Covidom-19. Prvoobolela osoba od koronavirusa na području Vukovara izašla je iz samoizolacije.

– Danas ćemo mu uzeti kontrolni bris, tako da verujemo da je dobro. Doktorice se s njim telefonom čuju redovno i on nema nikakvih simptoma. Čestitam mu što je izdržao samoizolaciju, a to trebaju učiniti svi koji su u samoizolaciji, da slede njegov primer i onda se svi skupa ne moramo brinuti – kazala je dr Bosanac.