VSŽ pokrenula privredno-humanitarnu akciju

Spread the love

Umesto podele uskrsnica svojim zaposlenicima, Vukovarsko-sremska županija se uključila u privredno-humanitarnu akciju.

U petak je u prostorijama Gradskog društva Crvenog krsta u Vinkovcima započela realizacija privredno-humanitarne akcije, kojom Vukovarsko-srijemska županija nastoji barem delimično ublažiti posledice pandemije koronavirusa u sektoru poljoprivrede i s njom povezanih delatnosti, a istovremeno i pomoći socijalno ugroženim kategorijama sugrađana, navode iz Županije.

Putem donacije prehrambenih artikala, proizvedenih na porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima naše županije, nastoji se pomoći malim proizvođačima i privrednicima da, u uslovima poremećenih odnosa na tržištu, ostvare barem deo planiranih prihoda i da hrana, naročito sezonskog i ograničenog roka upotrebe, dođe do onih kojima je životno potrebna.

Osim donacije socijalno ugroženim stanovnicima naše županije, deo proizvoda putem Crvenog krsta i Caritasa biće usmeren i prema stradalnicima nedavnog zemljotresa u Zagrebu.

Donirani proizvodi, kao što su suhomesnati proizvodi, domaći sir, povrće, jaja, voćni sokovi, testenina I orašasti plodovi otkupljeni su od dvadesetak OPG-ova.

Akcija se odvija uz finansijsku podršku Vukovarsko-sremske županije, koja je izdvojila sredstva u iznosu od oko 500 hiljada kuna. U akciju su se uključile i ustanove i trgovačka društva kojima je osnivač Vukovarsko-sremska županija, uz posredovanje Društva Crvenog krsta Vukovarsko-sremske županije, a operativni deo posla oko organizacije, otkupa, prevoza i distribucije proizvoda obavlja Agro-klaster d.o.o.