U Osijeku od koronavirusa preminule četiri osobe

Spread the love

Kako javlja Hina, u Osijeku su od koronavirusa juče umrle četiri osobe s područja Osječko-baranjske županije, a sve su bile hronični bolesnici, izvestio je danas županijski Štab civilne zaštite.

Direktor osječkog KBC-a Željko Zubčić rekao je da su umrle osobe u poodmakloj životnoj dobi, od 92, 85, 78 i 71 godine, od kojih su dve bile na respiratoru. Pojasnio je da su umrli imali različite dijagnoze, od srčanih poteškoća, hroničnog zatajenja bubrega, pneumonije, ali da su u pitanju bile teške hronične bolesti.

Rekao je da su juče testirana 102 uzorka, a bilo je osam pozitvnih osoba, šest iz Osijeka,  te po jedna iz Višnjevca i Bilja.

Tokom epidemije virusa COVID-19 u Osječko-baranjskoj županiji dosad je obolelo  89 osoba.


U osječkom  KBC se trenutno leči 26 bolesnika, od toga 21 na Klinici za infektivne bolesti, a pet osoba je na respiratoru, dok je 11 osoba otpušteno na kućno lečenje, rekao je Zubčić.

Direktor KBC-a Zubčić odbacio je nagađanja o navodno pozivnim lekarima na Infektologiji KBC-a. Istakao je da su infektolozi osječkog KBC-a testirani, i juče i danas, i svi su negativni na koronavirus.

Izvor i foto: Hina