05/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U VSŽ još tri slučaja zaraze, ukupno 17 obolelih

2 min read

U Vukovarsko-sremskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Reč je o članovima porodice ranije hospitalizovanog pacijenta, što je ukupno 17 obolelih osoba.

S jučerašnjim danom testirano je ukupno 200 osoba, za 19 uzoraka se čeka nalaz. U samoizolaciji na području naše županije nalazi se 725 osoba.

Tokom jučerašnjeg dana bilo je sedam dojava o mogućem kršenju mera samoizolacije, od čega su utvrđena tri kršenja mera. U objektima za karantin nalazi se sedam osoba, a vozača kamiona trenutno nema.

Izdvojene ambulante za pregled pacijenata sa sumnjom na zaraženost koronavirusom imale su devet poziva, šest poziva bilo je od strane pacijenata bez sumnje na zaraženost, a tri osobe su upućene porodičnom lekaru.

Opšta županijska bolnica Vinkovci i dalje ima šest hospitalizovanih osoba pozitivnih na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji radi blažih simptoma bolesti.

Na COVID-19 Pozitivna su dva lekara, a 18 lekara, 34 medicinske sestre i troje nezdravstvenih radnika su u samoizolaciji, navodi se u današnjem saopštenju iz Štaba civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.