22/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

I Udruženje žena Vukovar prilagodilo svoj rad novonastalim okolnostima

3 min read

Kao i sve ostale organizacije i Udruženje žena Vukovar moralo je stati sa većim delom aktivnosti jer iziskuju okupljanje i direktan rad sa većim brojem osoba.

– Na projektu Eko start” nakon podele diploma 20 najmotivisanih je trebalo proći radionice „Od polja do stola“ i „Kako do vlastitog posla u poljoprivredi“ od strane PORC-a te dobiti 5 sati karijernog savetovanja, ali će sve to sačekati neke bolje dane – navode iz Udruženja žena Vukovar.

Na projektu “Zaželi za Vukovar” u skladu sa uputstvima Crvenog krsta i Direkcije civilne zaštite o postupanju za siguran način obilaska starijih i nemoćnih osoba radnice za pomoć u kući su nastavile pružati ovu uslugu u smanjenom opsegu, odnosno odlaskom u trgovine, apoteke i kod lekara te podelom potrepština i pamučnih maski.

– Na projektu „Nova znanja-nove prilike“ zbog novonastale situacije morali smo otkazati održavanje Informativno – motivacijskih radionica u Vukovarsko-sremskoj, Požeško-slavonskoj te Virovitičko-podravskoj županiji. Jedina županija koja je uspela održati radionice je Osječko-baranjska županija. Tako da i na ovom projektu sve aktivnosti staju do daljnjeg o čemu smo obavestili osobe koje su se prijavile za edukaciju Voditelja izrade i provođenja projekata finansiranih iz EU fondova – navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja žena Vukovar podsećaju da su sva tri navedena projekta finansirana sredstvima Evropske unije u okviru Operativnog programa efikasni ljudski potencijali 2014.–2020. iz sredstava Evropskog socijalnog fonda u 100% iznosu.

– Projekat „Osnaživanjem do bolje integracije“ završava krajem maja ove godine i njegove aktivnosti takođe uključuju direktan rad s korisnicima. S obzirom na dobre rezultate u prve dve godine projekta, koje uključuju 276 osoba po godini te 241 osobu u provođenju treće godine, sumiranjem ostvarenih rezultata sve tri godine i uspoređivanjem sa zadanim ciljevima, od Ministarstva za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku dobili smo saglasnost za prilagođavanje i nastavak provođenja aktivnosti koje ne iziskuju direktan rad s korisnicima, a to su individualna psihopotpora putem telefona te izrada i podela pamučnih maski osobama u potrebi. Što se tiče projekta „Superseniori“, finansiranog od strane Ministarstva za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku trenutno osmišljavamo model provođenja aktivnosti on-line tako da korisnici tog projekta neće ostati uskraćeni jer ćemo dobar deo aktivnosti moći izvoditi na ovaj način – ističu u Udruženju žena Vukovar.

Kako se navodi u saopštenju, i dalje zaprimaju pozive na SOS liniji 032/421-191, na istom broju korisnici mogu dobiti besplatnu primarnu pravnu pomoć te izrađuju i dele pamučne maske.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.