PU vukovarsko-sremska: Tri kršenja mera samoizolacije, pet osoba bez propusnice

Spread the love

Policijska uprava vukovarsko-sremska, u vremenu od 22 časa 31. marta do 22 časa 1. aprila, evidentirala je pet dojava o mogućem kršenju mera samoizolacije. Izvršenim proverama policijski službenici su utvrdili tri kršenja mera samoizolacije, o čemu je obavešten Državni inspektorat.

Od početka evidentiranja, 13. marta, Policijska uprava vukovarsko-sremska zaprimila je ukupno 172 dojave te utvrdila 44 kršenja mera samoizolacije.

Prilikom provođenja nadzora mera iz Odluke o zabrani napuštanja mesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, tokom istog 24-časovnog perioda, na kontrolnim punktovima na području Policijske uprave vukovarsko-sremske policijski službenici su utvrdili pet kršenja mera.

Osobe zatečene bez overene i potpisane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta, odnosno stalnog boravišta, policijski službenici su upozorili i uputili u obavezu njenog ishođenja te odvraćali nazad na mesto prebivališta, izvestili su iz Policijske uprave vukovarsko-sremske.