Zajedničko veće opština iz Vukovara, u saradnji sa Srpskim narodnim većem iz Zagreba, obezbedilo je sredstva za nabavku 150 paketa sa hranom i higijenskim potrepštinama za stare, nemoćne i socijalno ugrožene sunarodnike s područja Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije.

– Polovina paketa odlazi u Osječko-baranjsku županiju, a preuzeće ih predsednik županijskog Veća srpske nacionalne manjine Dejan Jeličić, koji će te pakete uz pomoć volontera podeliti korisnicima. Druga polovina biće podeljena korisnicima u Vukovarsko-sremskoj županiji – ističe predsednik ZVO Srđan Jeremić i dodaje da će svi paketi danas i sutra biti podeljeni korisnicima.

Prema rečima saborske zastupnice Dragane Jeckov srpskim organizacijama u Hrvatskoj prioritet u ovom trenutku je briga o starim, nemoćnim i socijalno ugroženim sunarodnicima.

– Više od 100.000 kuna je preusmereno za kupovinu humanitarnih paketa koji će biti podeljeni pripadnicima naše zajednice u Hrvatskoj – istakla je saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov.

Pohvalila je angažman svih volontera na području Republike Hrvatske, a posebno volontere koji su organizovani u okviru srpskih institucija.

Foto: ZVO