Policijska uprava vukovarsko-sremska u vremenu od 22 časa 29. marta do 22 časa 30. marta, evidentirala je ukupno 11 dojava o kršenju mera samoizolacije. Izvršenim proverama policijski službenici su utvrdili dva kršenja mera samoizolacije, o čemu je obavešten Državni inspektorat.

Od početka evidentiranja, 13. marta, Policijska uprava vukovarsko-sremska zaprimila je ukupno 163 dojave te utvrdila 39 kršenja mera samoizolacije.

Prilikom provođenja nadzora mera iz Odluke o zabrani napuštanja mesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, tokom protekla 24 časa, na kontrolnim punktovima na području Policijske uprave vukovarsko-sremske, policijski službenici su utvrdili 18 kršenja mera. Osobe zatečene bez overene i potpisane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta, odnosno stalnog boravišta, policijski službenici su upozorili i uputili u obavezu njenog ishođenja te odvraćali nazad na mesto prebivališta, izvestila je jutros PU vukovarsko-sremska.

Tokom protekla 24 časa na području PU evidentirana je jedna saobraćajna nesreća s materijalnom štetom i to u Vinkovcima.