14/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

PIK Vinkovci poziva male proizvođače i OPG-ove da se prijave za otkup proizvoda

2 min read

PIK Vinkovci pozvao je male poljoprivredne proizvođače da se prijave za otkup proizvoda, koji će se plasirati u Konzumu. Reč je o inicijativi koju je pokrenula Fortenova grupa u saradnji s Poljoprivrednom komorom i Ministarstvom poljoprivrede , kako bi se poljoprivredni proizvodi malih proizvođača, koji se zbog vanrednih mera ne mogu plasirati na pijace, plasirali putem maloprodajne mreže Konzuma. 

Svi zainteresovani mali poljoprivredni proizvođači i OPG-ovi u Hrvatskoj, koji žele da plasiraju svoju proizvodnju u Konzumu, mogu kontaktirati PIK putem njihovih otkupnih stanica ili mail adrese: otkup@pik-vinkovci.hr.

Sav otkup voća i povrća biće realizovan prema unapred definisanim standardima kvaliteta, a sa svim novim kooperantima će napraviti ugovor o saradnji kojim će biti definisani ugovorni odnosi. Sastavni deo svakog ugovora biće i pravilnik o kvalitetu robe.

Ključne poljoprivredne kulture koje će PIK Vinkovci otkupljivati su: lubenica, kupus, krompir mladi, dinja, krastavac, salata Kristal, kelj, poriluk, paradajz, jabuka, tikvica, kupus crveni, grožđe, tikva, šparoga, peršin, blitva, luk, paprika, šljiva, celer, breskva, nektarina, kruška, češnjak, patlidžan, cikla, marelica, koraba, kukuruz šećerac, celer, trešnja, rotkvica, luk mladi itd.

Otkup u Slavoniji vršiće se u otkupnim centrima Lipovac, Cvjetno naselje bb, Lipovac i Čeminac, Školska 5a, Čeminac. Broj kontakt telefona za proizvođače iz Slavonije je 032 270 084.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.