Bez preke potrebe ne napuštajte Borovo, ostanite kod kuća

Spread the love

Iz Štaba civilne zaštite opštine Borovo apeluju na meštane da bez preke potrebe ne napuštaju Borovo, budući da je na snazi odluka o zabrani napuštanja mesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

“Svi radnici koji rade van Borova propusnice će dobiti od svog poslodavca. Pravne osobe, obrtnici i OPG-ovi čije je sedište u Borovu za potrebe obavljanja neophodnog posla mogu sami popuniti i overiti propusnicu. Za ljude koji brinu o deci ili starijim ljudima, a oni se nalaze van Borova, propusnicu izdaje Štab civilne zaštite opštine Borovo uz dokaz o skrbništvu, odnosno dokaz na drugi način da je osoba o kojoj brinu sama i da o njoj ne brine neko drugi. Takođe, Štab civilne zaštite izdaje propusnice za osobe s prebivalištem iz Borova i za slučaj neophodne kupovine hrane i osnovnih potrepština, kao što je na primer nabavka goriva. Za izdavanje propusnice građani nam se mogu obratiti svakog dana u vremenu od 7 do 15 časova, na e-mail borovo@opcina-borovo.hr, na telefon Opštine Borovo 439-598 ili na broj mobilnog telefona 099 439 59 80. Poželjno je javiti se i zatražiti propusnicu dan ranije – ističe načelnik Štaba civilne zaštite opštine Borovo Duško Drobić.

Još jednom je pozvao sve na odgovorno i savesno ponašanje, jer jedino na taj način možemo sačuvati zdravlje, uz poziv meštanima Borova da ostanu u svojim domovima.