Opština Borovo dobila je obaveštenje i uputstva o merama za postupanje u narednom periodu s ciljem prevencije širenja koronavirusa. O kojim je merama reč saznajemo od načelnika Štaba civilne zaštite Opštine Borovo Duška Drobića.

– Iz dana u dan, iz časa u čas situacija se menja i stižu nam uputstva kako da se ponašamo zbog situacije sa koronavirusom. Jutros smo dobili obaveštenje da se odgode svi sastanci i sve manifestacije kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru. To znači da svako ko je planirao da u narednom periodu nešto organizuje, to treba da odgodi – kaže Drobić.
Druga mera podrazumeva da se rad sa strankama smanji na minimum.

– Prema preporukama najbitnije je da svi koji pristupe u zatvorene prostore kao stranke moraju biti odmaknuti jedni od drugih minimalno dva metra i da ne ulazi po više ljudi u kancelarije. Mi u opštini nemamo veliki broj stranaka, ali građani se već sami pridržavaju nekih mera sa kojima su upoznati iz sredstava infirmisanja tako da ne ulazi više njih u kancelarije, a u redu stoje u potrebnim razmacima – govori Drobić i dodaje da je Opština Borovo dobila uputstvo o postupanju u slučaju potrebe snabdevanja stanovništva lekovima i hranom.

– To podrazumeva da budemo u kontaktu sa Crvenim krstom u slučaju da bude potrebe za snabdevanjem stanovništva lekovima i hranom, najpre starijih i nemoćnih osoba. Za sada ne postoji potreba za time, ali vidimo da građane polako hvata panika i da su pojačani odlasci u prodavnice i apoteke. To nije dobro i nadamo se da će se to stišati, jer ne treba stvarati paniku”, zaključio je Drobić.
S.V.