U skladu s merama Vlade RH vezano za epidemiju koronavirusa, a radi pomoći starijim, nemoćnim i bolesnim osobama koje žive same, bez moguće pomoći bliske rodbine ili drugih osoba, Srpsko narodno veće organizovaće dve vrste mreža pomoći, stoji u obaveštenju koje je  Boris Milošević, predsednik SNV-a, uputio svim većnicima i većnicama srpske nacionalne manjine, a prenosi portalnovosti.hr.

– Prva mreža pomoći će se organizovati u urbanim sredinama s volonterima kojima će se građani moći obraćati za informacije, pomoć u nabavci lekova, hrane i higijenskih potrepština. Popis gradova i telefoni, koje će građani moći nazvati da bi zatražili pomoć volontera, biće objavljeni u najkraćem mogućem roku. Druga mreža pomoći će biti organizovana na potpomognutim područjima i volonteri koji je čine dostavljaće pakete s osnovnim higijenskim potrepštinama i hranom najugroženijoj kategoriji naših građana, koji žive sami – navodi se u obaveštenju i dodaje da će svi predsednici županijskih veća i županijski predstavnici koordinirati navedene aktivnosti u svojim županijama te da su dužni u najkraćem roku odrediti minimalan potreban broj volontera za efikasno delovanje ovih mreža.

Akcija će se provoditi u saradnji sa Zajedničkim većem opština, a pritom će se koristiti i pomoć infrastrukture SKD-a “Prosvjeta” i SDSS-a.