Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, danas je potvrđeno  sedam obolelih osoba novim koronavirusom. Dosad je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 56 obolelih osoba, od kojih su tri osobe ozdravile, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Dosad je ukupno testirano 835 uzoraka i u ovom trenutku je još 15 uzoraka na testiranju. Pod zdravstveni nadzor dosad je stavljeno 8 464 osoba iz područja zahvaćenih epidemijom novim koronavirusom. U Republici Hrvatskoj u karantinu je smeštena 61 osoba,  24 strana državljana i 37 hrvatskih.

Još jednom apelujemo na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputstava i preporuka. Svako mora biti svestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje porodica i sugrađana.

Apelujemo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane. Takođe, apelujemo na građane da izbegavaju putovanja koja nisu nužna, poručuju iz Štaba civilne zaštite Republike Hrvatske.