22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Bibliobus ponovo u Borovu 25. marta

2 min read

Bibliobus Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci u svoj raspored je od 15. januara ove godine kao jednu od stanica uvrstio i Borovo.

U prvih šest meseci ove godine Bibliobus će u Borovu boraviti svake druge srede, u vremenu od 13 i 45 do 14 časova i 40 minuta, ispred opštinske zgrade u centru mesta.

Ova pokretna biblioteka krstari Vukovarsko-sremskom županijom od 2006. godine, saznajemo od bibliotekara Vladimira Vranješevića.

Ove godine su u raspored uvrstili 20-ak novih stanica, tako da u dve nedelje obiđu ukupno 71 stanicu.

Bibliobus vinkovačke Gradske knjižnice raspolaže s više od 20 hiljada knjiga, a u svakom trenutku u ovoj pokretnoj biblioteci nalazi se oko četiri i po hiljade naslova. Cena godišnje članarine je svega 20 kuna.

– Ako traženog naslova nema u Bibliobusu može se i naručiti – napominje Vranješević, koji je pozvao sve zainteresovane, a posebno najmlađe, da im se pridruže.

– Najviše volimo raditi sa školama, a učenike prvih razreda upisujemo besplatno, provodimo radionice i povremeno dovodimo pisce – dodaje naš sagovornik.

Kroz programe virtuelne stvarnosti u Bibliobusu deca imaju priliku da uz pomoć modernih tehnologija upoznaju našu županiju, gradove i znamenitosti.

Sledeći dolazak Bibliobusa u Borovo na rasporedu je 25. marta ove godine, a zatim svake druge srede: 8. aprila, 22. aprila, 6. maja, 20. maja, 3. juna, 17. juna, 1. jula i 15. jula, kada će takođe obići i Pačetin, Ludvince, Ćelije, Bobotu, Veru i Trpinju, u želji da u što više mesta na području naše županije ljudima približe pisanu reč i kulturu.

Dođite, učlanite se, posuđujte – pozivaju iz vinkovačke Gradske knjižnice i čitaonice. Sve druge informacije zainteresovani će dobiti na broj mobilnog telefona: 099/215 i 0010 ili putem imejla bibliobus.vsz@gmail.com.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.