Nakon neslužbene informacije, koja se proširila društvenim mrežama i lokalnim medijima, o dve osobe za koje se sumnja da su zaražene koronavirusom u Vukovaru, kontaktirali smo vukovarsku bolnicu.
 
– U OBŽ Vukovar i bolnici hrvatskih veterana nema bolesnika s koronavirusom. Imamo dve osobe u izolaciji, za koje smo uzeli uzorke i očekujemo nalaze. Jedna žena je bolesna, druga samo pod nadzorom – kazala je dr. Bosanac u izjavi za naš .
 
Kasnije poslepodne stigli su i prvi rezultati testiranja.
 
– Rezultati za stariju osobu su negativni na koronavirus i danas će biti otpuštena. Ako i nalazi mlađe žene budu negativni i ona će biti otpuštena kući – potvrdila je doktorica Bosanac.
 
Apelovala je na sve građane da se drže preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i mera zaštite. Ako sumnjaju da su zaraženi ili sumnjaju da su bili u kontaktu sa obolelima ne treba dolaziti u ambulantu i bolnicu, već se telefonom javiti izabranom lekaru primarne zdravstvene zaštite, odnosno dežurnom epidemiologu, ako dolaze iz zahvaćenih područja.
 
Podsetila je i da je u bolnici u Vukovaru i dalje na snazi zabrana redovnih poseta bolesnicima, uvedena pre mesec dana zbog gripe.