Tri mini-basket selekcije Košarkaškog kluba Borovo učestvovale su preteklog vikenda na regionalnom prvenstvu u Slavonskom Brodu, koje je ujedno bilo i kvalifikaciono za završnicu državnih prvenstava za selekcije “U-11” (dečaci i devojčice) i “U-9” meštovito.

Najveći uspeh ostvarili su dečaci 2009. godište i mlađi, osvojivši prvo mesto i zlatnu medalju u konkurenciji šest najboljih klubova iz Slavonsko-baranjske regije. Borovčani su prvo savladali domaći “Brod” sa 41:35, zatim Đakovo sa 28:17 i u finalnom susretu vršnjake prvoligaša “Vrijednosnica Osijek” sa ubedljivih 38.12.

Ovaj veliki uspeh ostvarili su Aleksandar Rašić i Ivano Slavka, koji su bili najbolji i najefikasniji u borovskom timu, a pohvale zaslužuju i svi ostali: Igor Kosanović, Nikola Jeremić, Đorđe Predić, Vukašin Španović, Aleksandar Maljenović, Aleksa Mrđanović, Andrej Matušenski, Dino Slavka, Predrag Nešković, Dominik Miličević, Antonio Šuvak, Alen Sabadoš, Aleksandar Jakšić, Boško Lukić i Mihael Held.

Devojčice su očekivano poražene u oba svoja susreta od “Broda na Savi” sa 30:5 i od ekipe “Brod” 15:11 te su osvojile treće mesto. Bronzanim medaljama okitile su se Jovana Oluić, Nina Krstonošić, Maja Gvozdenović, Dragana Lukić, Lana Končar, Maja Vukosavljević, Ana Đurić, Marija Varga, Lana Tomić, Bijanka Eterović, Tamara Beader, Lucija Josić, Ana Rašić, Tamara Aleksić, Vanja Nikić i Lucija Mažar.

Isti rezultat ostvarili su i najmlađi, selekcija “U-9” u mešovitom sastavu. Oni su poraženi od Valpova sa 22:10 i domaćina, ekipe “Brod” sa 31:17. Bronzanim medaljama okitili su se Sergej Žabka, Marko Stevanović, Antonio Šalek, Ana Rašić, Patrik Borojević, Boško Cvetojević, Filip Tomić, Vojislav Nedić, Andrej Popović, Boris Lukić, Aleksandar Varenica, Nikola Sentivanac, Fran Majstorović, Sofija Aleksić, Nikola Aleksić, Ivana Đurić i Anja Mirosavljević. Treba spomenuti i trenere zaslužne za ostvarene uspehe: Dražena Pejića, Gordana Vukovića, Milorada Manojlovića i Dušana Kneževića.