Borovo: Kabare “Brak ustvari ljubav” za Dan žena

Povodom Međunarodnog dana žena Veće srpske nacionalne manjine u Opštini Borovo organizovalo je 7. marta u Borovu kabare predstavu “Brak ustvari ljubav”, u izvođenju Vladana i Kristine Savić iz Pozorišta na Terazijama.

Ovaj kabare se bavi emotivnim uzletima i padovima jednog bračnog para kome ništa nije teško i nemoguće, jer ih vezuje prava ljubav, kaže autor i reditelj predstave Vladan Savić.

– Ovo je prvenstveno komedija s mnoštvom pop i rok numera. Budući da se u današnje vreme sve više brakova raspada ovom predstavom smo hteli da pokažemo da je brak jedna dobra institucija i da smo zajedno jači, a da mlade koji se kolebaju ohrabrimo da uđu u brak – rekao je u izjavi medijima Vladan Savić.

Inače, predstava je na repertoaru poslednjih šest godina, a subotnje izvođenje u Borovu bilo je 149. po redu.

U instituciju braka veruje i Vladanova supruga Kristina, glumica i pevačica Pozorišta na Terazijama.

– Neke moje drugarice kažu da ne žele da se udaju, jer ne žele obaveze, ne žele da budu “sluškinje” svojim muževima. Mi pokazujemo da to u braku nije tako. Možda u nekim lošim brakovima jeste, ali kada je ljubav osnova svega, onda svaki brak može da opstane, da se prevaziđu svi problemi. Mislim da je ženi lakše da kroz život ide s muškarcem kojeg voli i koji nju voli. Isto vredi i za muškarce – priča beogradska glumica.

Velika sala Kulturnog centra Borovo u subotu je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a u publici je bilo najviše bračnih parova iz Borova i okoline.

– Predstava je izvrsna, a glumci fenomenalni. Dobro smo se zabavili i opustili. Tema je aktuelna iz svakodnevnog života. Nadam se da ćemo u narednim godinama imati još ovakvih predstava – rekao nam je Tihomir Jakovljević.

Predstava je ostavila utisak i na njegovu suprugu Ljiljanu.

– Predstava me podsetila na naš bračni život. Mislim da je svim bračnim parovima ovo zajednička tema. Zaista sam uživala – dodaje Liljana Jakovljević.

Ovo je druga kabare predstava koju organizuje Veće srpske nacionalne manjine u Opštini Borovo povodom Međunarodnog dana žena. Prošle godine publici iz Borova predstavio se Teatar “Balkan novi pokret” s kabare predstavom”Cimet i vanila” na temu muško-ženskih odnosa, podsetio je predsednik Veća Dušan Latas.

– Naša zajednica je želeći da zaštiti nacionalni identitet prvenstvo dala priredbama koje su vezane za narodnu muziku i folklor, a ovo je nešto drugačije i savremenije. Najvažnije je da imamo publiku koja želi ovakve sadržaje. Pokušaćemo i ubuduće da iz Novog Sada i Beograda dovedemo kvalitetne predstave – obećao je predsednik Veća Dušan Latas, koji se zahvalio Zajedničkom veću opština i Opštini Borovo na pomoći u realizaciji ovog programa.

Uz predstavnike ovdašnjeg društvenog i političkog života subotnjem izvođenju kabare predstave “Brak ustvari ljubav” u Borovu prisustvovao je i generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Mian Šapić.

D.Z.