Dunavske zore učestvovale na solističkom koncertu Aleksandre Padrov u Sremskoj Mitrovici

Spread the love

Tamburaški sastav “Dunavske zore” iz Borova učestvovao je u ponedeljak na solističkom koncertu Aleksandre Padrov u Sremskoj Mitrovici koji je organizovala Ustanova za negovanje kulture „Srem”.

Aleksandra Padrov je diplomirani muzičar, profesor solo pevanja u Muzičkoj školi „Petar Krančević” u Sremskoj Mitrovici i vokalna solistkinja Radio televizije Novi Sad. Izvođač je dela klasične muzike, džez standarda, popularne strane i domaće muzike, obrada starih sevdalinki i starih tradicionalnih pesama, kao i vojvođanskih i srpskih narodnih pesama. Aleksandra Padrov je nastupila uz ansambl Milenka Božića i klavirsku pratnju Margarite Vujović, a repertoar koncerta su činile gradske pesme i romanse.

– Sa zadovoljstvom smo se odazvali pozivu da učestvujemo na koncertu. Zajedno sa Aleksandrom Padrov izveli smo pesme “Od Banata prema Sremu”, “A ja imam tebe” i “Zauvek zajedno”. Na kraju večeri, svi učesnici su izveli pesmu “Ružo rumena”, a publika koja je ispunila pozorište do poslednjeg mesta, uz glasne ovacije, nakon dva bisa zadovoljno je napustila mitrovački hram kulture – ispričao nam je Dušan Latas, šef TS “Dunavske zore”.