U okviru Programa poticanja razvoja preduzetništva , Vukovarsko-sremska županija objavila je javni poziv za dodelu bespovratnih potpora ugostiteljskim objektima sa svrhom promovisanja autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u turističkoj ponudi Županije i poboljšanja gastronomske ponude putem projekta „Crni sendvič“.

Projekat „Crni sendvič“ osmišljen je s ciljem promocije autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda od crne slavonske svinje – fajferice. Crni sendvič predvidivo sadrži crno pecivo sa slaninom crne slavonske svinje, jaje iz slobodnog uzgoja, sir i sezonsko povrće.

Bespovratna potpora Vukovarsko-sremske županije dodeljuje se u iznosu od 5.000 kuna za promotivni materijal u svrhu ujednačavanja vizuelnog identiteta ugostiteljskih objekata koji će proizvod nuditi te kupovinu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda od lokalnih poljoprivrednih proizvođača.

Ukupna vrednost Javnog poziva je 50 hiljada kuna. Javni poziv je otvoren do 31. decembra ove godine, odnosno do utroška sredstava planiranih u budžetu Županije za tu namenu, a uslovi za dodelu sredstava objavljeni su na internetskoj stranici vusz.hr