22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Prijem u Skupštini AP Vojvodine

2 min read

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić organizovao je u petak, 21. februara prijem za predstavnike jedinica lokalne samouprave iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova. Prijem je organizovan i u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine, a domaćini su bili pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bijelić i direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Duško Ćutilo.

Na sastanku je bilo govora o produbljivanju saradnje i aktivnostima svih relevantnih aktera u regionu, kako bi se osim podrške programima koji imaju za cilj očuvanje nacionalnog identiteta, tradicije i promociju kulturnog nasleđa srpskog naroda u regionu, dao dodatni impuls povezivanju ključnih činalaca u oblasti privrede, turizma i kulture.

Ispred srpske zajednice sa istoka Hrvatske prijemu su prisustvovali predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić, načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović, načelnik opštine Erdut Jugoslav Vesić, načelnik opštine Negoslavci Dušan Jeckov i načelnik opštine Šodolovci Dragan Zorić.

U ime svih domaćinima se obratio i na podršci zahvalio predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić, koji je u svom govoru naglasio da srpska zajednica na istoku Hrvatske nikad do sada nije dobijala toliku pomoć za realizaciju svojih projekata i programa kao unazad nekoliko godina. Istakao je da se nacionalni identitet Srba u Hrvatskoj može očuvati samo uz pomoć matične države, a na pomoći i razumevanju zahvalio se svim instancama vlasti u Srbiji.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.