U Borovu održana 2.Kobasicijada

Spread the love

U organizaciji Lovačkog društva i Opštine Borovo juče je održana druga po redu Kobasicijada u Borovu. Organizatori su pripremili dve svinjske polutke koje su mesari na licu mesta obradili i pravili kobasice koje su potom delili posetiocima. Uz kobasice pekli su meso i topili mast na tradicionalan način.

U sklopu Kobasicijade organizovano je ocenjivanje najbolje suve kobasice, a prvo mesto je i ove godine osvojio Dejan Petrović iz Borova.

“Prošle godine je moj sin odneo prvo mesto, jer ja nisam bio ovde, a evo sada smo, na sreću, nas dvojica zajedno i ponovo smo osvojili prvo mesto. Nismo očekivali pobedu, mi to radimo za svoju dušu po nekoj staroj tradiciji. Mislim da je sušenje presudna stvar za dobar proizvod”, kaže Dejan Petrović.

Drugo mesto osvojio je Ljubomir Plećaš iz Jagodnjaka, a treće Branislav Vukotić iz Borova.

Žiri su činili iskusni mesari Rajko Jeremić, Svetislav Vukosavljević i Mile Mitić.

“Na ocenjivanje je pristiglo 35 uzoraka, a kvalifikovali smo ih po ukusu, boji i mirisu. U poređenju sa prošlom godinom kvalitet je bio mnogo bolji, tako da smo sada imali pred sobom teži posao”, rekao je predsednik žirija Mile Mitić.

Potpredsednik Lovačkog društva Borovo Milenko Vukosavljević zadovoljan je odazivom posetilaca i takmičara, kojih je bilo više nego prošle godine.

“Reč je o jednoj od najmlađih manifestacija u Borovu, ali mislim da je na dobrom putu da preraste u tradiciju”, rekao je načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović.

Na Kobasicijadi su svoje proizvode izložila i dva OPG-a: OPG Mandić iz Bobote i OPG Vukotić iz Borova.

S.V.