Dobrovoljno vatrogasno društvo Borovo kupilo novo vatrogasno kombi-vozilo

Spread the love

Dobrovoljno vatrogasno društvo Borovo nabavilo je novo vatrogasno-kombi vozilo. Reč je o vozilu Opel Vivaro Kombo sa devet putnih mesta. Investicija je vredna 230 hiljada kuna, a realizovana je iz vlastitih sredstava, odnosno iz redovne dotacije opštine Borovo.

“Ovim činom krećemo u realizaciju našeg plana za ovu godinu i obnavljanje i modernizaciju voznog parka. Potrebe su sve veće jer ima sve više požara. U našem voznom parku trenutno imamo dva kamiona i dva navalna vozila koja su prilično stara, ali još uvek služe svrsi, imamo jedno kombi-vozilo i sada smo kupili još jedno te auto-korpu. U narednim godinama planiramo i dogradnju jednog dela garaže”, kaže predsednik borovskog DVD-a Miroljub Mladenović.

Novo kombi-vozilo prilagođeno je potrebama vatrogasnog društva, kaže Vladimir Končar iz PSC Osijek koji je vozilo dopremio u Borovo.

“Bila nam je čast doraditi takvo vozilo za potrebe borovskog DVD-a što uključuje stavljanje svih potrebnih oznaka, rotacija koje su najnovijeg kvaliteta, led osvetljenja i visokokvalitetnih zvučnih efekata. Na taj način će borovski vatrogasci na siguran i kvalitetan način obavljati svoje dužnosti. Radi se o vozilu Opel Vivaro Kombo sa devet putnih mesta, odnosno 8 plus 1”, kaže Končar.

Primopredaji novog vozila, prisustvovao je i zamenik načelnika opštine Borovo Duško Drobić koji je ukazao na važnost modernizacije voznog parka borovskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

“Naše Dobrovoljno vatrogasno društvo postaje sve opremljenije što znači da će u svakom momentu biti u mogućnosti da što brže izađe na požarište, ako to bude bilo potrebno, ali i planirati svoj rad unapred, odnosno obavljati potrebne vežbe. Opština Borovo po zakonu izdvaja sredstva u iznosu od 5 odsto vlastitih prihoda u budžetu, što iznosi oko 500 hiljada kuna godišnje, ali po potrebi i više. Svedoci smo da je prošle godine nadograđen još jedan sprat vatrogasnog doma, sada je kupljeno novo vozilo, konstantno se ulaže u opremu, tako da naš DVD postaje zaista jedno dobro opremljeno vatrogasno društvo”, rekao je zamenik načelnika Duško Drobić.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Borovo danas broji četrdesetak članova, a imaju i podmladak od 30-ero dece.

D.B.