06/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Stručno usavršavanje profesora srpskog jezika

2 min read

Na Filološkom fakultetu u Beogradu proteklog vikenda je održan 61. tradicionalni Republički zimski seminar za nastavnike i profesore srpskog jezika i književnosti. U Beograd su drugog dana, kada su teme najraznovrsnije i sadržaji najbogatiji, doputovali i nastavnici koji nastavu izvode po modelima A i C u osnovnim i srednjim školama na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu u Republici Hrvatskoj u pratnji savetnika za nacionalnu grupu predmeta Borislava Đekića, Natalije Koprenice i Jadranke Radošević.

Zajedničko veće opština Vukovar organizovalo je odlazak pedeset nastavnika na stručno usavršavanje koje je od velike koristi u cilju unapređivanja nastavnih procesa i približavanja gradiva učenicima.

Zimski seminar organizuje Društvo za srpski jezik i književnost Srbije uz pomoć Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Seminaru je prisustvovalo oko 1500 prosvetnih radnika u tri dana, a naši su nastavnici pozdravljeni kao počasni članovi od strane rukovodstva Društva za srpski jezik, predsednice prof. dr Zone Mrkalj, koja je sa svojim saradnicima pripremila poklon- pakete sa vrednim knjigama u izdanju Društva za srpski jezik i po jednim primerkom književnog časopisa „Svet reči“ koji se štampa na fakultetu, izvestili su iz Zajedničkog veća opština.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.