U Borovo stigla radna mašina vredna više od milion kuna

Komunalno preduzeće “Eko Dunav” iz Borova od danas je bogatije za novu investiciju, vrednu milion i 170 hiljada kuna. Iz Zagreba je prepodne u Borovo stigla mulifunkcionalna radna mašina proizvođača iz Italije, nabavljena za potrebe opštinskog komunalnog preduzeća. Borovskim komunalcima uštedeće i trud i vreme u obavljanju redovnih delatnosti. Radna mašina s priključcima ima više funkcija, a služiće za čišćenje snega, košnju trave, kopanje kanala, pretovar tereta i drugo.

Kako ističe direktorica “Eko Dunava” Ljiljana Jakovljević ova invencija je u potpunosti finansirana iz opštinskog budžeta, a odlukom Opštinskog veća opštine Borovo.

– Već sutra kreće osposobljavanje radnika opštinskog komunalnog preduzeća za rad na ovoj mašini, kako bi se uskoro krenulo i s pripremom tla, odnosno košnjom trave u rano proleće. U Borovu je dosta napuštenih kuća, a zahvaljujući ovoj investiciji uštedećemo vreme kod košnje i biti efikasniji – ističe Ljiljana Jakovljević.

U “Eko Dunav” bi ovih dana trebale stići i plastične vrećice za razvrstavanje plastične ambalaže na kućnom pragu.

– Prilikom plaćanja računa svaki meštanin Borova koji dođe u “Eko Dunav” dobiće tri vrećice za prikupljanje plastične ambalaže. Odvoz će biti organizovan s kućnog praga jednom mesečno, a nakon ta tri meseca nadam se da ćemo uspeti nabaviti i žute kante za plastiku. Podela vrećica za plastičnu ambalažu planirana je do kraja februara, kako bi se početkom ili sredinom marta krenulo s odvozom plastike s kućnog praga – najavila je Ljiljana Jakovljević, direktorica opštinskog Komunalnog preduzeća “Eko Dunav”.

D.Z.