Iz Mačvanskog okruga stiglo 325 poklon-paketića za decu

Načelnik Mačvanskog okruga u Srbiji Vladan Krasavac uručio je juče predsedniku Zajedničkog veća opština Srđanu Jeremiću donaciju od 325 poklon-paketića za decu sa našeg područja povodom novogodišnjih i božićnih praznika. Prema njegovim rečima, donaciju su obezbedile grad Loznica i opštine Krupanj, Ljubovija, Mali Zvornik, Vladimirci, Koceljeva i Bogatić. Pakete sa slatkišima poklonili su srpskoj deci kako bi im ulepšali predstojeće praznike, ali i s ciljem uspostavljanja još bolje saradnje sa Zajedničkim većem opština.

Ideja je nastala prilikom nedavne posete dece sa ovog područja manastiru Sokograd kod Ljubovije, a inicijativa je potekla od Nikoline Dokić iz Projekt-centra Zajedničkog veća opština i Ivana Bošnjaka, državnog sekretara u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Vlade Srbije. Ova akcija je samo jedna u nizu akcija kojih će, prema rečima državnog sekretara, u narednom periodu biti više.

Predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić zahvalio je na donaciji paketića koji će deci iz socijalno ugroženih porodica biti uručeni posle pravoslavnog Božića.