Na svečanoj sednici Privrednog veća HGK-a Županijske komore Vukovar dodeljene su Zlatne kune najuspešnijim firmama na području naše županije, za ostvarene poslovne rezultate u 2018. godini.

Najuspešnija velika firma je Boso d.o.o. iz Vinkovaca, srednja Grad Export d.o.o., takođe iz Vinkovaca, a mala Seges d.o.o. iz Županje.

Kod izbora najboljih presudilo je 18 parametara, kao što su ukupan prihod, dohodak, dobit, prosečne plate, investicije i drugo, rekla je Vinka Ivanković, predsednica Županijske komore Vukovar, koja je sa županom Božom Galićem uručila priznanja najboljima.

Na sednici su uručena i priznanja firmama koje ove godine slave značajnije godišnjice kontinuiranog poslovanja, 20 i više godina. Tako je za 70 godina kontinuiranog rada priznanje dobila Veterinarska stanica d.o.o. iz Županje, a za 50 godina poslovanja vinkovački Elektroservis d.o.o.

Za 20 godina rada priznanja su dobile sledeće firme: Plinara istočne Slavonije d.o.o. Vinkovci, Iločki podrumi d.d. Ilok, Nexus d.o.o. Cerna, Suhomont d.o.o. Vinkovci, Efikasnost d.o.o. Vinkovci, Auto škola Poligon d.o.o. Županja, Veterinarska ambulanta Nela d.o.o. Ivankovo, Syndicus d.o.o. Vinkovci, M-Felicita d.o.o. Vukovar, Tabella d.o.o. Vinkovci, Nautica Vukovar d.o.o. Vukovar.

Na kraju sednice prisutnima se obratio vukovarsko-sremski župan Božo Galić koji je čestitao nagrađenima te zahvalio na njihovom doprinosu u zapošljavanju i razvoju naše županije. Tokom svog obraćanja predstavio je aktivnosti za podsticanje preduzetništva i demografske mere kojima se nastoje preokrenuti negativni trendovi u Vukovarsko-sremskoj županiji. Najavio je i pokretanje dislociranog studija drvne tehnologije u Vinkovcima, koji će početi s radom od akademske 2020./2021. godine.