Zajedničko veće opština započinje projekat “Učimo za bolju budućnost”

Spread the love

U prostorijama Zajedničkog veća opština juče je održan radni sastanak između predstavnika ove institucije i direktora škola čiji će učenici biti deo projekta „Učimo za bolju budućnost“.

Nosilac ovog jednogodišnjeg projekta Ministartsva nauke i obrazovanja je Zajedničko veće opština, a u projektne aktivnosti su uključeni učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola iz Trpinje, Negoslavaca i Markušice.

Ukupno 24 radionice pod nazivima „Medijska pismenost“ i „Finansijska pismenost“ biće održane u Tehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Vukovaru, a provodiće ih nastavnici Dragan Milanović i Miroslav Karan.

Na jučerašnjem sastanku sa direktorima škola, dogovoreno je da će se radionice održavati subotama u vremenu između 9 i 10 časova. Učestvovaće do 25 učenika, a radionice će trajati dva školska časa. Za svu decu obezbeđen je prevoz. Prva radionica počinje 14. decembra ove godine, a traje do kraja školske godine.

Sastanku su prisustvovali predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić, predsednica Odbora za obrazovanje ZVO Milica Stojanović, voditeljka i članica projektnog tima ZVO-a Nikolina Dokić i Jelena Parabućski, direktori osnovnih škola Trpinja i Negoslavci Branislav Danilovac i Vesna Vujić, direktor Tehničke škole „Nikola Tesla“ Đorđe Lukić te sekretar ZVO-a Vinko Lazić.