09/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovo: Opštinski Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem dobio saglasnost

2 min read

Opština Borovo dobila je saglasnost Ministarstva poljoprivrede na Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području katastarske opštine Borovo, saznajemo od načelnika Zorana Baćanovića.

– U Opštinu Borovo konačno je stigla saglasnost Ministarstva poljoprivrede na Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, što je završni korak u ovoj proceduri i priprema za raspisivanje konkursa, čemu ćemo pristupiti odmah početkom iduće godine. Ovim putem pozivam sve zainteresovane OPG-ove iz Borova da budu pripravni, kako bi završetkom tog procesa i objavom konkursa bili spremni da podnesu prijave za zakup poljoprivrednog zemljišta – pojašnjava Baćanović.

U izjavi za Radio Borovo podsetio je i na uslove zakupa, propisane zakonom i ovim Programom.

– Podsećam da se radi o oko 160 hektara poljoprivrednog zemljišta, a 5 hektara je maksimum, koliko jedan OPG može dobiti u zakup na period od 25 godina, kako je regulisano zakonom, odnosno kako je navedeno u Programu – ističe načelnik Baćanović.

Reč je o trećim izmenama i dopunama opštinskog Programa raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem, budući da prethodna dva nisu dobila saglasnost resornog Ministarstva.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.